Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szemfestés

A szemen áll, vagy bukik az egész. Ha kiemeled emeld ki rendesen, ha a száj a hangsúly ne kend túl! Ilyen tanácsok persze nem sokat érnek! De neked is vannak kérdéseid: Műszempilla, szemceruza, kontúr, szempillaspirál, vagy szemfesték?

1. Ha tartós sminket akarsz, tegyél a szemhéjadra egy kis alapozót, és az fönn tartja. Ha nem krémes szemfestéket használsz, púderrel is rögzítheted.

2. Mielött a szemceruzához nyúlsz, döntsd el, hogy füstüs hatást, vagy természeteset szeretnél elérni.

Szemceruzát, vagy tust? A szemceruza biztosabb. A szemceruzádnak soha ne legyen túl kemény bele, ez könnyen sérüléseket okozhat. (Próbáld ki a kézfejeden!) Rendszeresen hegyezd ki, így tudsz vele pontosan dolgozni.
Az úgynevezett automata ceruzák – ezek a kicsavarható hegyűek – önmaguk biztosítják, hogy a vékony ceruzabél kellően precíz vonalat húzzon.
A tus klasszikus változatában, a kis tégelyben folyékony festék van, és a körömlakkozáshoz hasonlóan festesz az ecsettel. Ez kívánja a legtöbb gyakorlatot tőled.
A tusvonal rajzolását nagyban megkönnyítik a merevebb ecsetes – akár önadagolós – szemhéjtusok, egyesítve a ceruza egyszerű használatát a szemhéjtus pontosságával és fényével.

3. Minél kevesebb szempillaspirállal próbáld megcsinálni a szem-sminkedet. Ha túl sok a szempilládon a festék, akkor összeragadhatnak, vagy becsomózódhat.

Tippek:

• Nem véletlen és nem flanc, hogy a szemceruzákhoz külön hegyezőt árulnak (egyes márkáknál magától értetődően jár a ceruza mellé), mert ezek picit tompább hegyet faragnak.
• Ha lágy belű a ceruzád, akkor szebben kihegyezheted, ha a művelet előtt pár percre beteszed a mélyhűtőbe.

4. A füstös hatás érdekében a meghúzott vonalat el kell maszatolnod ecsettel vagy applikátorral (az ujjaddal esetleg szétkened a maszatolás helyett).

5. A szemceruzával és a tussal a kezeddel enyhén kifeszített szemhéjadon dolgozz, ám amikor áttérsz a szemhéjfestékre, akkor már ne feszítsd ki a szemhéj bőrét, mert nem tudod ellenőrizni a valódi eredményt.

 A füstös hatás érdekében a meghúzott vonalat el kell maszatolnod ecsettel vagy applikátorral (az ujjaddal esetleg szétkened a maszatolás helyett).

6. A szemceruzával és a tussal a kezeddel enyhén kifeszített szemhéjadon dolgozz, ám amikor áttérsz a szemhéjfestékre, akkor már ne feszítsd ki a szemhéj bőrét, mert nem tudod ellenőrizni a valódi eredményt.

A divatot nem árt testre szabni!


Ha szűk a szemrésed, akkor ne kontúrozd feketével a belső vonalakat, mert ez kisebbíti a szemeket. Trükközz változatlanul a fehér szemceruzával ezen a területen, és a feketét hagyd meg a felső szemhéjadra.

Ha kicsinek tartod a szemgödrödet, azzal nagyobbíthatod, ha szemöldökcsontra világos festéket teszel.

Ha távol ülő szemeid vannak, akkor mindenképpen húzd a sötét vonalat egészen a belső szemzugig, és ne kifelé sötétítsd a szemhéjfestékedet, hanem ellenkezőleg: a sötétebb árnyalat kerüljön a belső szemzugba.

A közel ülő szemek gondján is segíthetsz egy kis optikai trükkel. Túl azon, hogy a külső szemzugnál erősebb és sötétebb a szemhéjfestéked, a belső szemzugba tegyél egy cseppnyi ezüstösfehéret, és bátran húzd túl a szemtus vonalát.

Ha nagyon erőteljes a redő a szemhéjadon, sőt egy picit meg is ereszkedett, akkor te semmiképpen se hangsúlyozd sötét festékkel a szemhéjráncodat, bármennyire meggyőzően állítják a trendmagazinok, hogy ez a menő. A festék még jobban felhívná a figyelmet a problémádra. Inkább használj világosabb szemhéjfestéket, és csak a szempilla vonalánál trükközz a színekkel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Priligy Usa Sale Ellwrarma

(EllGredia, 2019.09.25 15:54)

Propecia Cheap <a href=http://buycheapciall.com>cialis no prescription</a> Zithromax For Sale Viagra 130mg Generic

 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 23768
Hónap: 274
Nap: 20